Suplimentul Calcium & Magnesium este unul complex, care pe lângă mineralele din denumirea sa (calciu şi magneziu) mai conţine vitamina D3 şi zinc. Această combinaţie de elemente sprijină sănătatea oaselor, dinţilor, pielii şi părului.

Alimentaţia din zilele noastre nu este cea mai sănătoasă, iar asigurarea necesarului zilnic de calciu, magneziu, vitamina D3 şi zinc se face cu dificultate sau deloc. De aceea trebuie să avem grijă să oferim corpului nostru elementele de care are nevoie pentru o funcţionare optimă.

 

Cei 4 nutrienţi esenţiali în alimentaţia noastră (calciu, magneziu, vit. D3 şi zinc), au fost concentraţi într-un singur produs, Calcium & Magnesium, astfel încât să fie mai uşor de consumat.

Mai jos o să aflăm ce funcţii îndeplinesc fiecare dintre cele 4 elemente aflate în suplimentul Calcium & Magnesium:

Calciul întăreşte oasele, asigură sănătatea dinţilor, reglează funcţionarea inimii şi a muşchilor, transmiterea semnalului nervos, coagularea normală a sângelui. O cantitate crescută de calciu în dietă a condus (în diferite studii) la o scădere în greutate, printr-o ardere accelerată a grăsimilor.

Magneziul contribuie la producerea de energie la nivel celular, precum şi la sinteza proteinelor. Joacă un rol capital în construcţia musculară, în reglarea sistemului cardiac şi trasmiterea influxului nervos. Intervine în formarea oaselor.

Vitamina D3 favorizează absorbţia calciului şi a fosforului, fiind deci indispensabilă creşterii şi sănătăţii oaselor. Luptă împotriva cancerului, ajută la absorbţia mineralelor, imunitate crescută, antioxidant, regulator hormonal, forţă şi masă musculară, îmbunătăţeşte toleranţa la glucoză (reduce riscul de diabet), în bolile autoimune, în sindromul ovarelor polichistice, osteoporoză, fibromialgie, sterilitate, depresie, boli degenerative, boli de inimă, boli inflamatorii, dezvoltarea şi funcţionarea sistemului nervos, depresie, psoriazis, scleroză multiplă, lupus.

Zincul participă la sinteza proteinelor. Este indispensabil multiplicării celulare, cicatrizării, reproducerii, fertilităţii. Intervine în sinteza prostaglandinelor, în structura insulinei, a timulinei (sistem imunitar) şi a altor hormoni cum este gustina (care acţionează asupra senzaţiei de gust). Participă în lupta împotriva radicalilor liberi prin prezenţa lui în enzima superoxid-dismutaza (SOD).

În final trebuie menţionat faptul că nu trebuie administrat calciul fără magneziu, care previne depozitarea lui în ţesuturile moi şi pătrunderea lui excesivă în celule. Calciul este absorbit mai eficient dacă este luat după masă. Vitamina D este esenţială în asimilarea calciului!

  

Scrie un comentariu